Interkit

Všechno na světě má svoji určitou cenu. A tato se ve většině případů vyjadřuje penězi. A proto je záhodno mít peníze, aby měl člověk své jisté.

Otec a motorky


Já si ještě vzpomínám, když se můj otec hádal s mou mámou, že otec by si chtěl pořídit motorku. Jenomže maminka mu tohle chtěla zakázat. Buďto o něj asi měla strach nebo maminka nechtěla, že aby otec utrácel velké peníze. Protože můj otec kvůli motorce také zrušil naší dovolenou v Itálii. Ani nevíte, jak moc mě to naštvalo, ani bych se tohle nedozvěděla, pokud bych neposlouchala za dveřmi, jak se je moje maminka s otcem hádají, bylo to docela takové kruté a nelíbilo se mi to. Bylo to divné. Jak může otec od rodiny zrušit dovolenou, jenom aby si pořídil nějakou motorku?

Těchto manévrů bych se bála.

Samozřejmě, že můj otec měl kamaráda, který také vlastnil motorku, a ne jenom jednu jedinou motorku, ale přímo dvě krásné veliké motorky. Otec si jednou od něj kolikrát motorku půjčoval. Prý ho to moc bavilo, ale potom jeho kamarád říkal, ať si také pořídí motorku, protože ta druhá kamarádova motorka je prý jeho bratrance a už se jí bude odvážet. Protože ten kamarád je automechanik a také se vyzná v motorkách a také velice často opravuje motorky anebo dokonce i elektrokola a podobně. Můj otec řekl, že si musí našetřit peníze. Jeho kamarád mu řekl, že to bude stát opravdu hodně peněz.

Otec si pořídil motorku.

Otec vůbec neváhal a ihned druhý den šel motorku koupit. A vůbec mu nevadilo, že jsme měli jet už za pár dní na dovolenou. Samozřejmě, že otec také zaplatil nějakou pokutu za pozdní zrušení, ale to mu vůbec nevadilo. Mě to docela naštvalo a moje maminka se s ním hádala jenom kvůli tomu, že otec chtěl nějakou těžkou velikou motorku. Vždyť to může stát tak čtvrt milionu korun! Můj otec totiž řekl, že chce úplně fungl novou, že nechce žádnou z bazaru, protože jeho kamarád mu zase nakukal takové věci, že když si koupí motorku z bazaru, že to nebude kvalitní a že to nebude tak krásné, a tak sexy, jako kdyby měl úplně novou motorku. Samozřejmě, že otec ho poslechl a nyní si otec vzal i půjčku na motorku.